Straat en Dijk zingt:

 

 Natuurlijk

 

 buiten zingen

 

We blijven zingen!

 

Facebook

2017

Het is al een beetje traditie dat wij zo tegen 4 mei samen optreden met het  koor 4 Mei Projekt uit Groningen. In 2015 deden we dat ook al.  Op 23 april 2017 was het weer zo ver. Het koor 4 Mei Projekt had een heel boeiend muzikaal programma Chains of Hope, waarmee zij op diverse plaatsen in Groningen optraden. Samen met Straat en Dijk brachten zij een aangepaste versie in onze Amsterdamse Nassaukerk. Zo bezongen wij samen op een heel indringende manier de strijd om de mensenrechten. We herdachten in dit bijzondere concert met name de dappere voorvechters in die strijd. Straat en Dijk zong Lullaby's van Henryk Gorecki en onder andere If I were President van Libby Larssen. Klik op deze link om het fotoalbum te bekijken van dit optreden op 23 april 2017.

 

Daarna richtten we onze volledige aandacht op het concert dat we zongen op 15 oktober 2017. We hadden daarvoor onze keuze laten vallen op de opera Orfeo ed Euridice van Willibald von Gluck; de soli en de koorstukken zonder de herhalingen. Er waren dus rollen te zingen voor Orfeo, Euridice en Amore.

Voor de rol van Orfeo vonden we de countertenor Jorg Delfos (wat een stem, wat een performance!). Onze eigen Inge Konings mocht de rol van Euridice zingen en voor de rol van Amore maakte zij ons attent op haar zusje Jos Krul met wie zij de liefde en het talent voor het zingen deelt. Margot Rolf was de verteller.

Voor de pauze zongen we onze favoriete koorstukken (Zie hier het programmaboekje van Orfeo) en na de pauze kwam Orfeo aan bod. Richard Hengeveld begeleidde ons op de vleugel.

Een kort videofragment van Orfeo staat hier:

  Ah se in Torno

 

Koor, solisten en pianist hebben er onder leiding van onze dirigent hard en met heel veel plezier aan gewerkt en dat was te horen! Het was een concert om trots op te zijn. Bladerend door het fotoalbum van Orfeo halen we graag herinneringen op. Dankzij foto's van Roelie en Narda. 

   

 

 

Volg ons op Facebook.