A Mass for Peace

 

The Armed Man,

Karl Jenkins

 

Zondag 5 maart 2023

 

 

We zoeken versterking
met goede stemmen

 

Lees meer..

Koor Straat en Dijk

We zijn een hartelijk kamerkoor met zo'n 20 personen. We werken met plezier aan een gemengd repertoire, vaak licht klassiek. Onmisbaar daarbij en tevens een sfeerbepalende factor, is onze geweldige dirigent Jelle Leistra.


het koor in 2021

Ondanks Corona hebben we alle weken geoefend: op Zoom of buiten. Nu zijn we net weer binnen begonnen. In november 2021 zijn we tijdelijk verhuisd naar het Gerrit van der Veen College, waar een grotere en beter geventileerde ruimte beschikbaar is. Met gemak halen we daar de 1,5 meter.

 

van der Ven school

Ons huidige project: liederen over de Natuur.
Op zondag 6 februari 2022 's middags zullen we dit zingen de Oranjekerk (van Ostadestraat). Nadere bijzonderheden volgen tzt.
Zet maar vast in de agenda. 


zingen in buitenlucht

 

Buiten oefenen en zoomen in 2020 


zoom zingen

Zoom

 

Bij optredens  krijg je een indruk van wat wij de afgelopen jaren hebben gebracht.

 

Musical

We hebben in 2019 lekker gerepeteerd met een musicalprogramma. Weer eens iets anders dan het licht klassiek van de laatste jaren. Het resultaat mocht er wezen, zie onder optredens  

 

 

 

Belangstelling om mee te zingen? Nieuwe leden zijn welkom bij bijna alle stemgroepen. Zie vacatures.

 

Welkom

Plezierig zingen staat bij ons voorop en daarvoor oefenen we thuis met midifiles. Van blad kunnen zingen is geen vereiste, maar inzet wel.

 

  Concert Orfeo ed Euridice (Gluck) 15-10-2017. Foto Narda Hollinger

 

We werken graag naar een jaarlijks optreden toe. Dat kan een groot concert zijn dat veel voorbereiding en nieuw repertoire vergt, maar ook wel eens een kleiner optreden tijdens een buurtevenement. Voor zo'n optreden zoeken we dan repertoire dat past in een door ons bedacht thema. Daardoor, en ook door de zeer uiteenlopende persoonlijke muzikale voorkeuren van de leden hebben we een zeer gevarieerd 4-stemmig repertoire in diverse muziekstijlen. Bovendien geven we soms aan bestaand repertoire onze eigen draai. We zingen dus eigenlijk van alles, behalve popsongs. 

Naast serieus werken is het bij ons ook gezellig. De vaste kreet aan het einde van de repetitie is: "Wie gaat er mee naar de kroeg?"

Soms zijn er vacatures bij de stemgroepen.

Nieuwe leden worden steeds gastvrij opgenomen. Veel koorleden blijven lang bij ons koor; een enkeling is er zelfs al vanaf de oprichting in 1989.  Maar nieuwe leden zijn van harte welkom. Door de jaren heen slagen we er steeds in een hartelijke sfeer en onderlinge betrokkenheid te handhaven.